Éjszakára érdemes kikapcsolni némelyiket!

Egy apró dolog is alaposan megdobhatja a számláinkat, és a mai árak mellett érdemes erre tudatosan figyelni. Éjszakára például pihenőre küldhetünk sok olyan eszközt, ami éjszaka anélkül fogyaszthat rengeteg áramot és verhet minket felesleges költségekbe, hogy valójában szükségünk lenne rá.

Mikrohullámű sütő - Annak ellenére, hogy a mikrók sokak számára a konyha valódi hősei, azt is érdemes tudni, hogy az áramszámlákra is jelentős hatással vannak. Rájuk is vonatkozik, ami a töltőkre: ha nem használjuk, húzzuk ki! 

Töltőkábel - Még azok a töltők is fogyasztanak áramot, amelyekre nincs készülék csatlakoztatva. A lusták örülhetnek, ma már vannak olyan elosztók, amelyeknek a csatlakozóit külön-külön is ki lehet kapcsolni. Vagy csak egyszerűen húzzuk ki őket.

Internet-router - Az állandóan működő internet routerek nem csak sok áramot fogyasztanak, hanem állandó célpontot jelentenek a hackereknek is. Ezért is jobb éjszakára kihúzni őket. 

Mélyhűtő - Éjszakai kihúzásról itt nem beszélhetünk, viszont sokat spórolhatunk, ha a mélyhűtőket és fagyasztókat rendszeresen leolvasztjuk. Különben valóságos áramzabálókká válnak. A rendszeres jégtelenítés akár 15-45%-kal is csökkenthetni az áramfogyasztást. 

HA TETSZETT A CIKK, KÉRLEK OSZD MEG MÁSOKKAL IS!