Rengeteg jótékony hatása van, amit érdemes kipróbálni.

Számos kultúrában már ezer éve alkalmazzák a keserűsót rengeteg előnyös tulajdonsága és méregtelenítő hatása miatt, de használják kerti és háztartási munkákhoz is. A keserűsó olcsó és könnyen hozzáférhető.

Nevét a keserű, sós vizű forrásról kapta, mely az angliai Epsomban található. Ez a só különbözik a többitől, mivel a természetben előforduló tiszta magnéziumot és szulfátot tartalmazza, melyek mindegyike jó hatással van a teljes szervezetre, részben méregtelenítő képességeiknek köszönhetően. Azonnal felszívódnak a bőrön és a véráramon keresztül is.

Ha a fürdővízhez adjuk, a keserűvíz a bőr pórusain keresztül felszívódik és fokozza a fordított ozmózist, melynek során a só és a méreganyagok eltávolíthatók a testből, a magnézium és a szulfát pedig hatékonyan felszívódhatnak.

A magnézium létfontosságú 325 különböző enzim számára, a gyulladások ellen, az izmok és az idegek működéséhez, az egészséges vérkeringéshez és a test oxigénellátásához.

Szulfátokra szüksége van az egészséges bőrnek, az idegszöveteknek, az ízületeknek. A magnéziummal együtt eltávolítják a szervezetből a toxinokat és hozzájárulnak kulcsfontosságú fehérje molekulák, agyszövet és ízületi szövet képződéséhez.

Ha rendszeresen veszünk keserűsós fürdőt,

enyhíthetjük az izomfájdalmat, megszabadulhatunk a lábgombától, körömgombától, köszvénytől, kezelhetjük a rándulásokat, zúzódásokat, krónikus betegségeket és fájdalmat, gyulladásokat, méregteleníthetjük a testet, szabályozhatjuk az ásványi anyagok és a kén egyensúlyát a szervezetben.

A keserűsó használata előtt a szívbetegségben szenvedők és azok, akiken nyílt seb, sérülés van vagy ki vannak száradva, konzultáljanak orvosukkal!

HA TETSZETT A CIKK, KÉRLEK OSZD MEG MÁSOKKAL IS!