Egy floridai nyugdíjalap beperelte

Elon Muskot és a Twittert beperelte egy floridai nyugdíjalap pénteken. Egy delaware-i bíróságon nyújtotta be a keresetet az orlandói rendőrök nyugdíjalapja, mivel a helyi törvények tiltják az olyan jellegű fúziókat, amilyen a Twitter átvétele lenne. Musk előzetesen a Twitter két nagy részvényesével, a Morgan Stanleyvel és a Twitter-alapító Jack Dorsey-val külön is megállapodott.

Credit: Jason Merritt

A megállapodások miatt a részvények 9,2 százalékát birtokló Musk valójában a Twitter részvényeinek több mint 15 százalékával rendelkezett, ezért a delaware-i jog szerint, három évvel el kell halasztani az ügyletet, pedig Musk, aki részvényenként 54,20 dollárt, vagyis összesen 44 milliárd dollárt ajánlott a cégért, még az idén szeretné lezárni az üzletet.

Sem a Twitter, sem Musk ügyvédei nem kívántak válaszolni a keresettel kapcsolatos érdeklődésre, de egyelőre a nyugdíjalap képviselői sem válaszoltak.

Musknak egyelőre még nincs elég pénze a felvásárlásra, bár csütörtöki bejelentése szerint, már hétmilliárd dollárt gyűjtött össze befektetőktől az üzlet finanszírozására, amit részben hitelből oldana meg. A terveik szerint az ügylet lezárása után pár hónapig ügyvezetőként vezetné a céget.

Musk, a Twitter bevételeinek megötszörözését ígérte 2028-ra, amit az eddigi nyilatkozatai alapján leginkább a moderáció felfüggesztésével kívánja elérni a Twitteren, emellett a hirdetési bevételek arányát a jelenlegi 90 százalékról 45 százalékra csökkentené. 2028-ban már tízmilliárd dolláros bevételt remél előfizetésekből. A Twitter, ami korlátlanul használható ingyenesen, 2021-ben mutatta be előfizetős szolgáltatásait, ami pár kényelmi funkción túl például lehetőséget ad a posztok szerkesztésére a posztolást követő 30 másodpercen belül. Musk többször követelte már a tweetek utólagos szerkesztésének lehetőségét.

HA TETSZETT A CIKK, KÉRLEK OSZD MEG MÁSOKKAL IS!